Засилено полицейско присъствие на пътя, по автогари и търговски центрове

Спад на заразените с COVID-19 в цялата страна преди празниците
December 23, 2021
Интензивен трафик преди празниците
December 23, 2021

Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници, както и свързаните с тях почивни дни, Областната дирекция на МВР в Благоевград предприема редица мерки за обезпечаване на реда и сигурността.

Опазването на обществения ред, сигурността на гражданите, спазването на противоепидемичните мерки, както и безопасността на движението по пътищата, са сред основните акценти в работата на МВР по празниците.

Осигурен е максимален брой полицейски служители, които да регулират и подпомагат движението по главните и второстепенни пътища в областта. Стриктно ще се следи за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и за движението с неподготвени автомобили при евентуално влошена метеорологична обстановка.

В тази връзка „Пътна полиция“ – Благоевград, апелира водачите на МПС да бъдат отговорни на пътя. От полицията съветват водачите да предприемат пътуване с изправни и подготвени за зимни условия автомобили и да спазват правилата за движение. Очаква се по празниците да има засилен трафик в посока Гърция и Банско.

Освен на пътя, ще има и засилено полицейско присъствие около големи търговски центрове, хипермаркети, площади, гари и автогари.

Leave a Reply

Your email address will not be published.