Заработи заводът за медицински консумативи в с. Катунци

Земетресение от 6,8 по Рихтер в Източна Турция
January 25, 2020
Под ръководство на Ути Бъчваров: Женският ски елит опита банска капама
January 26, 2020

Заводът в село Катунци, в който египетски бизнесмен вложи близо 7 милиона евро, отвори врати, макар че все още не работи на пълни обороти.

В предприятието, което ще произвежда марли и други медицински консумативи, вече работят двадесетина души. Заводът бе построен преди две години, но доскоро помещенията се оборудваха с необходимите машини и техника.

„Капацитетът на предпрятието е за 300 души, но засега там се трудят значително по-малко хора. След време ще бъдат назначени близо 150 работници. Все още не съм имал среща с инвеститора или с негов предсавител”, каза кметът на Катунци – Красимир Кисов, който управлява селото от ноември миналата година.

Производственото помещение е на площ от 6 декара, целият имот е 33,5 декара. Египетският собственик притежава над 10 такива предприятия в целия свят. „От 20 години толкова голяма инвестиция не е е правена в района на Сандански. Надеждата ни е да се развие производството и да се плащат добри заплати. Тогава ще дойдат да работят тук хора и от Сандански, и от Петрич”, сподели кметът на Катунци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *