Започва реконструкцията на пътя Катунци – Златолист на 23 септември ще бъде направена първа копка

Обновява се дворното пространство на ДГ „Снежанка“, гр. Петрич
September 20, 2021
Да положим цвете и запазим мълчание – 113 години Независима България
September 21, 2021

Църквата „Свети Георги” в село Златолист е забележителна със старите си стенописи и лечебна сила. Място, където е живяла Преподобна Стойна, почитана от местното население заради лечителските си и пророчески дарби.

 

Свещеното място е притегателно не само за местните, но и за много туристи. От десетилетия, пътят Катунци-Златолист е в тежко състояние и множеството хора, които посещават храма, са изправени пред редица неудобства, пътувайки до там.

 

С реализацията на важния инфраструктурен проект, община Сандански ще улесни достъпа до святото място и ще се създадат подходящи условия за живот, туризъм и инвестиции в общината и региона.

 

Първата копка, която ще даде начало на ремонтните дейности, ще бъде направена на 23 септември /четвъртък/, 11:00 ч. в началото на пътя, посока Катунци – Златолист.

 

Същевременно, съобразно Закона за обществените поръчки, в момента община Сандански провежда процедура за избор на изпълнител за ремонт на най-важния пътен участък за града ни – бул. „Европа“. При липса на обжалване и избор на изпълнител, община Сандански ще започне ремонтните дейности на пътния участък.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *