Започва изготвянето на управленска програма на кабинет с премиер Асен Василев

Нашествие на змии у нас, превземат и градовете
July 3, 2022
Държавата ви дава по 11 963,25лв., за да си смените старата кола
July 3, 2022

След разговора с депутатите, нечленуващи в парламентарни групи, започва експертната работа по изготвяне на управленска програма на бъдещия кабинет с премиер Асен Василев.

В работната група ще участват по 3-ма представители на всяка от преговарящите формации – “Продължаваме промяната”, “Демократична България” и БСП, сред тях има и настоящи министри.

Среща в експертен формат е предвидена и за утре, предаде БНР.

Днес „Продължаваме промяната“ ще проведе преговори в неделя с напусналите „Има такъв народ“ депутати за съставяне на правителство в рамките на този парламент.

В събота от ПП се срещнаха с лидерите на БСП и на „Демократична България“. Тогава стана ясно, че трите партии са допуснали грешки в диалогичността и комуникацията в старата коалиция, за новата те дадоха заявка за ясна и конкретна програма с ясни срокове и друг начин на вземане на решения.

„Надявам се, че ще успеем да направим всичко за интересите на България, както първият кабинет“, заяви Асен Василев.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи, че екипи на всяка една от трите партии ще изготвят програма за 6 месеца с приоритети и законодателна рамка.

Христо Иванов пък подчерта, че е важно страната да се стабилизира, да се излъчи управление и това да стане с първия мандат и добави, че трябва да се подходи отговорно и да се предотвратят четвърти предсрочни избори в рамките на няколко месеца.

БГНЕС припомня, че депутатите, които напуснаха партията на Слави Трифонов, са Георги Георгиев, Деян Петков, Иво Атанасов, Кирил Симеонов, Николай Радулов и Светлин Костов. Радостин Василев също напусна ИТН – към момента той е министър на спорта в оставка. /БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published.