Зам.-министър Манолев: Днес е не само празник, но и ден за преклонение

Криско и Гъмзата на сцената в Кресна за празника на града
October 20, 2017
Санданчанин със златен медал от международен турни по борба
October 21, 2017

Днес е не само празник, но и ден за преклонение. С тези думи се обърна заместник-министърът на икономиката Александър Манолев към жителите и гостите на град Сандански дошли да се включват в честванията по случай 105 години от Освобождението на Свети Врач и Пиринска Македония. На събитието, което се проведе пред паметника на ген. Тодоров в града, присъстваха и кметът на Сандански Кирил Котев, кметът на Петрич Димитър Бръчков, зам.-областният управител на Благоевград ???, народни представители, общински съветници и др.

В своето изказване зам.-министър Манолев обърна внимание, че актът на Освобождение е предхождан от редица исторически събития и хиляди саможертви „на нашите майки и бащи, и на войниците от цяла България взели участие в тези героични събития“. „Благодарение на техния подвиг днес ние сме свободни българи и равноправни членове на Европейския съюз. И ние трябва да имаме волята и силата да развиваме региона и родината ни по достоен начин“, подчерта Александър Манолев. Той обърна внимание на символиката, че именно днес бе подписан Меморандум за обособяването на индустриална зона Сандански и изрази надежда този проект да спомогне за по-доброто икономическо развитие на региона и за привличане на повече инвестиции.

„Сигурен съм, че с общи усилия ще постигнем това. Така както с общи усилия сме спечелвали и най-тежките битки в нашата история. За да се чува и днес името на България. За да се знае и днес къде е Сандански“, завърши зам.-министър Манолев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *