Заловиха пиян шофьор на училищен бус

Временно затварят ул. “Мара Бунева” в Сандански
June 6, 2022
Млад мъж преби с лопата приятеля си, лекари се борят за живота му
June 6, 2022

Тази сутрин пътни полицаи в Сливен са установили водач на автобус с положителна проба за алкохол, който е трябвало да превозва деца на екскурзия, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Днес в 08,35 полицейските служители са изчаквали на площад “Хаджи Димитър” в град Сливен пристигането на автобуси, които е трябвало да превозят деца на екскурзия в страната. Шофьорите са изпробвани с техническо средство за употреба на алкохол. Пробата на 62-годишният водач на единия автобус е показала положителен резултат над допустимото /над 0,5 промила/. Спрямо него е взето отношение по Закона за движение по пътищата, като му е отнето свидетелството за управление и му е съставен акт за административно нарушение. Издаден му е талон за медицинско свидетелство. Водачът е подменен с друг от организаторите, който също е изпробван, като пробата е дала отрицателен резултат.

В МВР-Сливен се осъществява координация и взаимодействие с училищните ръководства, РУО-Сливен и Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” във връзка с планирани ученически екскурзии до края на учебната година. Извършват се проверки на водачите на автобусите за употреба на алкохол и/или наркотични вещества, като и проверка на техническото състояние на превозните средства, с които ще се извършва транспорт на децата. При установяване на нарушения незабавно ще се предприемат необходимите законови мерки, предупреждават от полицията.

Leave a Reply

Your email address will not be published.