Жители на село Илинденци излизат на бунт срещу скъпата вода

С тържество децата разказват за ритуали и традиции
March 8, 2019
Александър Манолев: Честит празник на тези, които са ни дарили с живот и тези, които ни даряват с нашите деца
March 8, 2019

Жители на община Струмяни излизат на бунт заради повишаването на цената на водата.  Почти единодушно общинските съветници решили цената на водата от 60 стотинки да скочи на 1,50 лева.

Жители на село Илинденци твърдят, че цената ѝ е нереално завишена, въпреки че водата идва от планината.

Цената на този етап е 60-65 стотинки, но тенденцията е да стане над 1,60 лв. без ДДС, което с ДДС ще стане близо 1 евро, казаха пред bTV протестиращи.

Няма да плащаме вода, бяха категорични хората от селото.

Петър Чапкънов, представител на ВиК – Благоевград, отбеляза, че цената на водата се одобрява от Комисията по енергийно и водно регулиране.

„Има решение на общинските съвети, в това число и на община Струмяни, за подкрепа на увеличение на цената на водата. От там отива в Асоциацията по водите, където има Общо събрание и тази цена се предлага на КЕВР. Спазени са всички нормативни документи и процедури”, допълни Чапкънов.

Освен в Илинденци протест имаше и пред общината в Струмяни, а хората настояват за преразглеждане на гласуваното увеличение. То е факт след предложение на кмета, членуващ във ВиК асоциацията. Той контрира, че когато е правено предложението, хората не са реагирали. Представител на Общинския съвет не дойде да се срещне с протестиращите.

източник: БТВ новините

Leave a Reply

Your email address will not be published.