Жителите на няколко благоевградски села подариха знаме на кмета Илко Стоянов в знак на благодарност

Прокуратурата с официална информация за акцията в санданското с. Поленица
May 23, 2022
Петков от Рим: Папата благослови работата ни и каза, че пътят е правилен
May 23, 2022
Жителите на няколко благоевградски села, които организираха протест на 13 май заради затворения мост на Покровнишко шосе, днес отново бяха приети в кабинета на кмета Илко Стоянов. Поводът за срещата им бе постигнатото развитие по темата, свързана с техния протест.
В хода на разговорите между кмета и организационния комитет на протестиращите стана ясно, че на 19 май Областно пътно управление – Благоевград е изпратило в Агенцията по обществени поръчки за предварителен контрол на данни – прогнозна стойност, предмет, източник на финансиране, във връзка с предстоящо обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнител за извършване на проучвателно-проектантски работи и строителство /инженеринг/ на нов мост над река Струма на път III-1006 Благоевград – Покровник. Новият мост ще бъде изграден на мястото на съществуващото аварирало съоръжение.
Срокът за изпълнение на поръчката е 390 календарни дни, от които 90 календарни дни са за изготвяне и предаване на технически проект и 300 календарни дни за разрушаване на съществуващото и изграждане на ново съоръжение.
От своя страна организаторите на протеста изказаха специални благодарности към кмета на община Благоевград Илко Стоянов за изразената подкрепа, както и за предприетите действия от него и екипа му във връзка с по-бързото задвижване на процедурите.
В знак на признателност жителите на засегнатите благоевградски села подариха на градоначалника българския национален флаг. Кметът Илко Стоянов прие знамето и с категоричност заяви, че ще продължи да подкрепя жителите на Благоевград винаги, когато техните искания са справедливи и обосновани.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *