Жителите на Катунци и Златолист алармират за незавършения път между двете села

На 31 август теглят жребия за номерата на партиите за вота
August 18, 2022
Сандански посрещна мощите на Свети Лука Кримски
August 18, 2022

Жителите на селата Катунци и Златолист в община Сандански недоволстват заради недовършен ремонт на пътя, който свързва двете населени места. От 7 километра път, асфалт е положен едва на 400 метра от него.

По думите на хората липсата на асфалт не само затруднява движението по пътя, през който седмично преминават стотици туристи заради намиращия се в близост храм на Преподобна Стойна, но и създава здравословни проблеми за живущите, тъй като се вдигат огромни количества прах.

„За ремонта на пътя са отделени над 4 млн. лв. и е трябвало да бъде завършен през октомври. „Договорът е подписан месец шести 2021, срокът е 400 дни, в момента земните работи са приключили почти на 100 процента и предстои полагането на асфалт. Фирмата изпълнител месец четвърти е внесла искане до общината за допълнителни средства.“, заяви пред БНТ зам.-кметът на община Сандански г-н Дончев.

Искането за допълнителни средства се дължи на повишените цени на асфалта, мантинелите, пътните знаци и всички материали в пътното строителство.

„Община Сандански е направила предложение до Министерство на финансите за искане на допълнително финансиране. Има направени промени в Закона за обществените поръчки, което дава възможност за евентуално анексиране на такива договори. 1 млн. и 400 хил. лв. са похарчени до момента за завършване на земните работи и полагане на 400 м. асфалт.“, каза зам.-кметът на община Сандански и допълни, че при подписване на анекса, фирмата ще завърши асфалтирането на целия път.

Leave a Reply

Your email address will not be published.