Емил Терзийски с отговор към Явор Аргиров след скандала на сесията на ОбС- Сандански

ФК “Перун” Кресна ще подкрепи Димитър Бербатов
October 6, 2021
Радев към службите: Не оставяйте нито една кутия на Пандора неразкрита
October 7, 2021

ОТКРИТО ПИСМО

ДО Г-Н ЯВОР АРГИРОВ- ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК

Господин Аргиров,

Когато чета Вашия пост в местна медия, за пореден път се убеждавам, че не само сте некомпетентен в областта на образованието, но и доста манипулативно използвате позицията си на общински съветник. Много „хитричко” се опитвате да заблуждавате хората, широката общественост. Заблуждавате и колеги от други училища, като представяте нещата по начин, който на Вас Ви изнася.

Първо, не казвате никъде за моето основно искане, а именно, че става въпрос за деактуване на част от имота на общежитието на Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев“, на който е изградена детска площадка. Искане, което е породено от факта, че до въпросния имот, гимназията вече няма достъп, както и че той не се използва от наши ученици.

Второ, изкарвате на показ само част от последното изречение от доклада ми (с Вх.№02-141/07.12.2020 г.) до кмета на общината относно молбата ми за деактуване на имота. Част, която на Вас Ви е удобна, за да внушите, че: „за някакви си 200 лв. такса смет става въпрос“ . А във въпросното изречение от моя доклад съвсем естествено написах, че отправям молба да не дължим такса смет от 01.01.2021 г само за територията на площадката, а не за цялото общежитие.

Трето, на сесията на Общинския съвет, провела се на 27.05.2021 г., показвате пълно непознаване на нормативните документи в образованието, правите „дребни” сметчици и свободни съчинения, явно обърквайки образованието с четвъртия етаж на общината. От „данък сгради”, който училищата в Република България не плащат /затова Ви казвам, че сте некомпетентен/, изваждате 80-120 лв. такса смет ./ нали бяха 200 лв./.

Малки сметчици”, а от уж „голям” общински съветник.

И този „голям” общински съветник завършва с извода, че за негов собствен имот с такава площ плаща 120 лв. Недопустимо е за бивш председател на Общинския съвет да прави сравнение между частен имот и обществен, при който таксите смет са много по- големи.

И след като на въпросната сесия от 27.05.2021 г. Общинският съвет не прие моето искане за деактуване, ние заплатихме такса смет за този имот, включително и за детската площадка, която не използваме, за първото полугодие на 2021 г.

Няколко дни след тази сесия написах ново писмо за преразглеждане на решението на Общинския съвет. Тук не Ви упреквам защо досега това не се случва.

И за да се уверят хората в правдивостта и целесъобразността на искането за деактуване на тази част от имота, на която е изградена детската площадка, както и моето право, съгласно чл.99 от Правилника за дейността на Общинския съвет, да направя изказване и питане на сесията, проведена на 30.09.2021 г, ще посоча инцидента, който се случи през лятото. Недобросъвестни посетители на площадката станаха причина за пламването на огън, който можеше да обхване жилищна сграда и общежитието. И тогава всички Вие, които не подкрепихте моето искане, щяхте да се „ скриете” зад мотива, че теренът си има собственик и той да си носи отговорност.

Господин Аргиров, не съм търсил медийна изява, както Вие твърдите. Аз се изказах на сесия на Общинския съвет като директор на образователна институция. А това, че сесията се предава на живо е Ваше решение/на общинските съветници/, а не мое.

Господин Аргиров, Вие нямахте доблестта да се обърнете в писмото лично към мен, а говорите за лицето Емил Терзийски.

Аз спокойно мога с моето лице да застана пред родители, ученици, общественост и да покажа какво съм постигнал и направил като директор на Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев“. А Вие???

 

ЕМИЛ ТЕРЗИЙСКИ

Директор на ЗПГ „ Кл. Тимирязев”- гр. Сандански

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *