Емблемата на футболен клуб „Пирин“ изгря на кръстовището при бул. „Димитър Солунски“ и ул. „Александър Стамболийски“

Кой е проф. Габровски – кандидатурата на ГЕРБ за министър-председател?
December 5, 2022
Роналдо се присъединява към Ал-Насър на 1 януари
December 5, 2022

Композиция от орел, футболна топка и годината на основаване на футболен клуб „Пирин“ е оформена на кръстовището при бул. „Димитър Солунски“ и ул. „Александър Стамболийски“. Фигурата е сътворена от мраморни камъни, а под тях е поставен геотекстил, за да могат те да бъдат предпазени от потъмняване.

Около декоративните мотиви е засята и тревна смеска, чрез която, след като поникне, ще бъде постигнато цветовото съчетание, символизиращо тима – зелено и бяло.

Кръстовището при бул. Димитър Солунски“  и „Ал. Стамболийски“ е поредното място, на което служители на ОП „Озеленяване“ към Община Благоевград придават атрактивен вид чрез оформяне на фигури.

Наскоро при подплощадното пространство при АУБГ бе създадена пеперуда от живи цветя, а в градската градина оживя цветна фигура под формата на пчела.

В момента служители на ОП „Озеленяване“ към Община Благоевград работят на различни места в града, като се обхващат алеи, кръгови кръстовища, площадни пространства и др., а целта на кмета Илко Стоянов е Благоевград да се превърне в още по-красиво и приветливо място за жители и гости на града.

Leave a Reply

Your email address will not be published.