Дядо Коледа изненада децата от три дневни центъра в Благоевград

Коледен благотворителен базар в Благоевград от днес до края на седмицата
December 20, 2021
Любомир Епитропов е “Спортист на годината”, “Be Real” отбор на годината и Николай Вакареев – треньор на годината
December 20, 2021
С весел празник бяха зарадвани децата от Дневен център за подкрепа на деца с увреждания, Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и Център за обществена подкрепа в Благоевград. Малчуганите имаха магична среща с Дядо Коледа, който ги изненадани с куп подаръци. Те получиха играчки, осигурени от НПО „Операция плюшено мече“.
Бяха подготвени и много лакомства, а специален гост на тържеството беше Мария Петрова, заместник-кмет по икономика, финанси и европейски проекти.
Трите дневни центъра са реализирани по проект „Социална инфраструктура за услуги за деца“. Те се помещават в сградата на бившия Дом за деца лишени от родителски грижи.
В центровете са обособени помещения за индивидуална и групова работа, има и кухня. Обзавеждането и оборудването е изцяло съобразено с целевата група – деца и младежи с увреждания.
Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства е с капацитет 30 места за дневна грижа и 60 места за консултативни услуги, Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства е с капацитет 30 места за дневна грижа и 60 места за консултативни услуги, а Център за обществена подкрепа за деца и семейства е с капацитет 100 места.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *