До 17 часа, кметовете на пострадалите общини от Благоевградско изпращат отчетен списък до Министерски съвет

Антъни Иванов на финал на Световното в Абу Даби
December 16, 2021
Гешев посрещна новия правосъден министър с букет цветя, тя му поиска оставката
December 16, 2021

До 17 часа днес, кметовете на 14-те общини в Благоевградска област трябва да направят списък с обектите, пострадали от водния потоп през изминалия уикенд. Обектите трябва да бъдат подредени приоритетно и срещу всеки от тях да има количествено-стойностна сметка, какви и колко материали ще са необходими за ремонта, каква е приблизителната им цена, за колко време от колко души и с каква техника ще може да бъде свършен ремонтът и каква сума е необходима за плащането на човешкия труд.

Веднага след това в областната управа събраните заявки от общините ще бъдат обобщени и изпратени същата вечер в Министерски съвет. На заседание на Комисията по бедствия и аварии, информацията ще бъде разгледана и преценена за финансиране по спешност.

„На практика във всяка община в областта има щети от валежите, но съм предупредил кметовете да не се изхвърлят и да не се опитват да пробутат някой стар проект, защото всичко ще бъде публично – премиерът увери, че всичките им искания с разбивка по цени ще бъдат качени на страницата на Министерския съвет“, коментира пред в. Струма областният управител Н. Шушков.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *