„До последния каприз“ – кинодебют на Иван Юруков като режисьор, с премиера в Сандански

Палатковият лагер за бягащите от Украйна в Сарафово е готов
June 1, 2022
1 юни – Ден на детето в Сандански Празничен, красив и радостен бе празничният първи юни за децата на Сандански.
June 1, 2022
Режисьорският дебют на актьора Иван Юруков – „До последния каприз“, който е в кината от 27 май, с премиера в Сандански. Иван Юруков ще се срещне със своите почитатели на 6 юни от 19:00 часа в SANDANSKI CINEMA, за да представи своя филм ,,ДО ПОСЛЕДНИЯ КАПРИЗ‘‘.
Филмът е създаден от независим екип от актьори и професионалисти.
„До последния каприз“ е филм откровение, който представя две различни приключенски истории за смисъла и красотата на живота и връзката на хората с изкуството. Лентата разкрива историята на талантлив цигулар, който изоставя концертната сцена и бяга в забутано селце. Репетира в самота, обсебен от идеята да изсвири съвършено всички „24 Каприза“ на Паганини. След последния Каприз, той слага край на живота си.
Духът на Паганини оживява в най-неочаквано и непригодно място – в забравеното село Делвино, в главата на самотен мъж с пропиляна младост, насред ежедневието на простовати селски хора, които никога не са чували изпълнение на цигулка. Чуждестранен журналист и неговата преводачка се натъкват на този абсурден свят, опитвайки да съберат пъзел от живота на цигуларя и да заснемат документален филм.
Повратен момент във филма на Иван Юруков се оказва срещата между търсещия съвършенството артист и младите селски момчета, търсещи баланса с природата и простичкия начин на живот.
Вдъхновение да стартира дебютния си проект Иван Юруков черпи от книгата за живота на виртуозния цигулар и композитор Николо Паганини. Частите от „24 Каприза“ на Паганини са изпълнени от световно известния цигулар Светлин Русев, който играе най-добрия приятел на един от главните герои. Участие във филма взимат Георги Тенев, Стоян Младенов, Милена Аврамова, Иван Зикатанов и др. Страхотно впечатление правят и младите таланти Мартин Тодоров и Пепи Тодоров, които имат ключови роли във филма.
По лентата се работи в продължение на 5 години. Завършена през 2020 година, но пандемията с Корона вируса отложи нейната официална премиера. Денят на премиерата – 27 май е избран неслучайно – това е последният ден от живота на гениалния Паганини. Тази година отбелязваме 240 години от неговото раждане.

Leave a Reply

Your email address will not be published.