Дойде време за смяна на гумите, почват масови проверки по пътищата

Ученици от Петрич с мил жест към своята съученичка Йоана
October 31, 2018
Валерия – детето, което твори за да сбъдне своите мечти
November 1, 2018

Въпреки че очакваме топли дни и през ноември, идва времето да се сложат зимните гуми на автомобилите. Според измененията на Закона за движение по пътищата, автомобилът трябва да бъде оборудван с тях от 15 ноември.

Експертите посочват, че заради студа и сланата асфалтът става хлъзгав и зимните гуми не само са препоръчителни, а са по-безопасни от летните.

Институциите са готови за зимата

Изборът е голям – и като качество, и като цени. Най-масовите гуми се предлагат между 70 и 200 лв. Най-често обаче хората избират такива, струващи около 100 лв., според бюджета си, показва проверка при гумаджиите.

Падат температурите – както на асфалта, така и навън и летните гуми вече се втвърдяват, казва таксиметровият шофьор Тургай Хайрединов и препоръчва да се ползват само нови гуми, тъй като тези, които са втора употреба може да са със съмнително качество.

Гумите и спирачките са най-важни, от тях не трябва да се пести, допълва той.

90 машини чистят републиканските пътища в Шуменско, 30 отговарят за магистралата

Гумите през зимния сезон трябва да бъдат с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм. В зависимост от това до каква степен е износена гумата санкциите могат да бъдат от 50 до 200 лева, казва инспектор Веселин Георгиев.

Освен задължителните аптечка и триъгълник, през зимния сезон е препоръчително в колата си да имате въже за теглене и вериги.

Leave a Reply

Your email address will not be published.