Добри новини за Ники от Микрево, вашата помощ, добри хора, помага!

ДНЕС! Мария Лалева представя книгата си в Сандански
June 16, 2022
Детронираха кмета на с. Илинденци Илия Башлиев
June 16, 2022
Скъпи приятели, с огромна радост споделяме с вас чудесните новини за мъничкия герой Ники от Микрево, община Струмяни. Както знаете, операцията мина успешно и гипса му бе свален точно на първи юни. Той премина първия си курс на специализирана рехабилитация в Турция и родителите му се върнаха с добри вести. Лекарите са обнадеждени и дават много добри прогнози за възстановяването на ръчичката му. В момента рехабилитацията продължава тук в Сандански, а в края на лятото отново ще бъде една седмица в Турция за контролен преглед и рехабилитация. Използваме възможността отново да благодарим на всички вас, които участвахте в благотворителната кампания и направихте възможно всичко това да се случи. Заради такива новини и родила се надежда си струва всяко усилие и безсънна нощ, всяка сълза и дарен лев!!! Благодарим ви хора, заедно сме силни, заедно светим по-ярко и променяме съдби!
Припомняме историята на Ники от Микрево:
Ники е на 7 месеца. Той е второто дете от семейството на Любка и Димитър Чолеви от с. Микрево, общ. Струмяни. Раждането е било тежко, защото той е тежал почти пет килограма. Родил се е със задушаване и липса на собствено дишане. Пролежава в кувьоз в различни болници, първо в Благоевград, а по-късно е преместен в София.
Детето е било на апаратно дишане. Още в тази невръстна възраст, лекарите установяват тотална пареза на плексус брахиалис “акушерска парализа” в дясната ръка със засягане инервацията на дясното око (клод-бернар-хорнер синдром). Но поради животоспасяващото му състояние в онзи момент, приоритет е било неговото дишане. Изписан в добро общо състояние през октомври 2021, детето е насочено за консултация и рехабилитация към СБР за ДЦП “Света София”. Диагнозата отново е потвърдена. От тогава досега детето провежда активно рехабилитация, но без двигателен напредък. През март 2022 родителите провеждат консултация с неврохирург от Турция, който е констатирал състоянието на детето и е препоръчал оперативно триетапно лечение в Турция.

Leave a Reply

Your email address will not be published.