Добра новина! 466 теста са направени в Сандански – всички са отрицателни

Отрицателни са всички 200 проби за COVID-19, направени в Симитли тази събота!
April 27, 2020
29-годишен мъж с порезни рани в областта на краката почина тази сутрин в Сандански
April 28, 2020

Провеждат се скринингови тестове за COVID-19!

В посока, изпълнение препоръките на Националния оперативен щаб, Община #Сандански предприе действия за масово тестване на работещите на първа линия.

В Община Сандански се провеждат скринингови тестове за COVID-19 паралелно в две независими лаборатории. И двете лаборатории се намират в Поликлиниката на гр. Сандански.

В едната лаборатория, на МБАЛ „Югозападна болница”, до този момент са направени 313 скринингови теста за COVID-19, от които 282 отрицателни и 31 с имунен отговор и наличие на антитела в организма. Това са дарените тестове от Александър Манолев.

При направените в референтна лаборатория към Национален център за заразни и паразитни болести в София, всички PCR тестове са отрицателни.

В лаборатория „Св. Иван Рилски” /приземен етаж на Поликлиниката/ са направени 153 скринингови теста за COVID-19, от които всички са отрицателни. Лабораторията ежедневно провежда и изследване на желаещи граждани, след предварителна заявка.

Изследваните групи са медицински лица, пациенти на МБАЛ „Югозападна болница”, служители от различни общински и държавни структури – административен център в Община Сандански за плащане на местни данъци и такси, доброволци, Дирекция „Бюро по труда“, Дирекция „Социално подпомагане“, Домашен социален патронаж, „УВЕКС“ ЕООД и „Стройкомтранс“ ЕООД, които имат пряк контакт с населението, учители и граждани.

Тестуването продължава и тази седмица. Предстои да бъдат изследвани служителите на обществения ред – полиция, пожарна и Спешна помощ, като резултатите отново ще бъдат обявени.

Причината за провеждане на масовото тестване са препоръките на Националния оперативен щаб и осигуряване спокойствието на гражданите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *