Днес ГЕРБ внася вот на недоверие към правителството

ЮЗДП-Благоевград показа красотата на природата! Да я пазим!
June 14, 2022
Откриха хероин в затвора в Бобов дол
June 15, 2022

Днес ГЕРБ внася вот на недоверие към правителството. Това обяви Томислав Дончев на брифинг на партията. Според него кабинетът е претърпял провал в сферата на публичните финанси и икономическата политика.

„На тази мъка трябва да се сложи край. Тази глава от българската политика ще е позорна. Единственото, което можем да направим, е да е кратка“, допълни Дончев. По думите му провалът на правителството е налице и прогнозите на експертите били, че в продължение на 1-2 години българите ще го усещат по джоба си.

По думите на Делян Добрев в България има галопираща инфлация, но тя не се дължала на войната. „Последно такава е имало през 1997 година, която беше последвана от хиперинфлация и знаем къде отиде тогава държавата. Тази инфлация не се дължи на войната, защото ако погледнете в Европа, там тя е на половина. Ако у нас инфлацията е 15% и очакваме за май да покажат дори 18%, в държави, които са далеч по-засегнати от България, е 8%. Причината е некадърността на правителството. Има и необяснима инфлация, която си обяснявам само с корупция и лобизъм – става въпрос за инфлацията при горивата. За последната половин година дизелът по бензиностанциите нарасна с 36%, А-95 скочи с 37% – необяснимо защо, при положение, че цената на петрола е същата като през 2012 г., а акцизите и ДДС-то е същото”, подчерта бившият икономически министър. Той обясни част от инфлацията с малките компенсации, които бяха предвидени за бизнеса. Според Добрев това правителство ще бъде запомнено с три думи – „некадърно, лобистко и корумпирано“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.