Депутатите отстраниха председателя на парламента

Асен Василев: Ние няма да отминем и в диалог с крадци няма да влезем
June 16, 2022
Чакан резултат! Държавата си влиза във владение на НСБ „Цар Самуил“, Петрич
June 16, 2022

Снимка:БГНЕС

За гласуваха 125 депутати, против бяха 113, въздържа се 1. Проектът бе одобрен от Народното събрание. Дори и след прегласуване резултатът бе същият и Никола Минчев вече не е председател на НС.

Преди гласуването Минчев заяви, че ще продължи да бъде на първо място. “Влязох в храма на българската държавност, а още по-голяма чест, че вие ме направихте пръв сред равни. На основанията, на които се иска моята оставка, няма да се спирам”, каза Минчев.

Истинското основание да се иска моята оставка е същото, което стои и зад вота на недоворие другата седмица. В пленарната зала има ново мнозинство, заяви Мнчев от трибуната. По думите му новооформящото се мнозинство не само не носи промяна, а твърдо ще съхрани стария модел.

В такъв парламент дори по-добре аз да не бъда председателя, защото се оказа, че тези които щяха да изчегъртват, сега искат да изчегъртат мен. Ако се наложи да избираме нов председател, пожелавам той или тя да бъде толкова обективен, колко се опитвах аз, заключи Никола Минчев. /БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published.