Девойки нарисуваха българското знаме в Мелник

ІІІ ОУ “Христо Ботев”, град Сандански с факелно шествие за Деня на народните будители
October 31, 2018
Ученици от Петрич с мил жест към своята съученичка Йоана
October 31, 2018

Родолюбиви девойки от град Мелник нарисуваха българското знаме върху каменна стена с дължина от шест метра. Каролина Арнаудова и Вера Тошева са двете момичета, които с лични средства закупиха четки и боя за рисуването на българското знаме.

В навечерието на Деня на народните будители, двете момичета решават да придадат нов облик на една каменна стена, която е на входа на най-малкото градче в България. Жителите на гр. Мелник приветстват инициативата на своите съгражданки и силно се надяват това да е една от многото инициативи за в бъдеще.

 

“Не е нужно да кандидатстваме по проекти за да направим нещо красиво, а само желание и малко труд. Двете с Вера сме приятелки от деца и сме родом от град Мелник. Целогодишно посрещаме хиляди туристи, които виждат не само най-малкия град в България, но и опитват от вината, които са популярни в цялата страна. Тази каменна стена е на входа на града, където освежаването бе нужно от много време, точно за това решихме да запретнем ръкави и да боядисаме стената”, заяви Каролина пред нашата медия.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *