Движението на ГКПП “Култата” ще е на пет ленти през уикенда

Спортист №1 на Благоевград със стипендия от Международната федерация по гимнастика
July 5, 2019
Община Сандански отпуска 15 000лв. за ремонт на фасадата след пожара в ЖК “Спартак”
July 5, 2019

Километрични задръствания и часове чакане на гранично пропускателния пункт “Кулата”, които се повтарят всяка година по време на летния сезон принуди Министерството на вътрешните работи да предвиди повече хора на място и мобилни екипи, които да подпомагат работата.

В момента опашки има само на пропускателния пункт, но обработката на автомобилите е за минути.

През почивните дни ще бъде създадена нова организация на движение, за да не се създават километричните опашки от чакащи от миналите дни.

Главен инспектор Атанас Георгиев, началник на ГКПП “Кулата”: Ще работят всички пет ленти на влизане и на излизане от България. Четири от тях само за автомобили и една за камиони. Автобусите ще се спират на места, на които да не пречат на движението – това ще са островчетата преди тротоарната площ на кабините и паркингите, където допълнителен брой служители с мобилни устройства ще ги проверяват.

Автомобилите ще се проверяват само веднъж – на българска или гръцка граница.

Необходимите документи за бързо преминаване са регистрационен талон на автомобила, личните карти на пътуващите и декларация от отсъстващ родител за деца български граждани, които напускат страната. Изисква се пътуващият с децата родител да носи оригинал на документа, както и копие, което се оставя на ГКПП.

През последната седмица 58 600 превозни средства са напуснали България към Гърция, а 59 000 са влезли в страната. Преминали са около 500 000 души в посока.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *