Две министерства спорят за Кресненското дефиле

Санкция за фирмата, която събаря опасната сграда на ул. „Мара Бунева“!
June 6, 2022
Увеличили са се милионерите в България – стотици души са с доходи над един милион
June 7, 2022

Забраняват трафика на тежктоварни автомобили през селата, граничещи с републиканската пътна мрежа, обявиха от МРРБ. Ще бъдат поставени сътвени знаци. Тираджии масово използват отсечките през малки населени места, за да не плащат тол такси.

Предстои важно решение за АМ “Струма” и по-специално участъка през Кресненското дефиле. Дали ще продължи строителството на лота, зависи от министрите на МРРБ и МОСВ, които към момента нямат обща позиция в полза на безопасния трафик в района.

Междувременно министър Караджов призна, че АМ „Струма“ може да е крайъгълният камък на управлението.

Той обясни и че ще се работи по отстраняване на неравностите по всички автомагистрали и пътища от първи клас, където ги има. “Естествено това означава много ремонтни и временна организация на движението. Знам, че е много изнервящо и знам, че много ни се иска да стигне набързо било по работа, било до морето, но ще трябва да се съобразяваме. Това е в интерес на нашата безопасност и тази на децата“, коментира регионалният министър. Караджов заяви в национален ефир, че ще се подменят стари знаци, защото има такива на половин век.

Leave a Reply

Your email address will not be published.