Два пъти седмично топла храна за най-нуждаещите се в община Кресна

276 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас
March 27, 2020
Община Сандански предоставя препарати за дезинфекция за всички блокове, кооперации и многофамилни къщи
March 27, 2020

Във връзка с инициативата на сдружение „Нов избор” – „Толерантни и съпричастни”, свързана с превенция на разпространението на коронавируса и снижаване броя на заболелите от COVID-19, която е в помощ на уязвими групи, които следва да ОСТАНАТ ИЗОЛИРАНИ ВКЪЩИ, получихме гореща подкрепа от Община Кресна и лично от кмета- г-н Николай Георгиев.

По инициатива на кмета на общината към предоставянето на топла храна два пъти седмично прибавяме услугата на Община Кресна- пазаруване със средства на човека, направил заявка за това на телефоните на служители от общината: Илиана Златкова (социален работник) – 0893015801; Цветелина Станоева (домашна помощница) – 0896963793, както и здравни съвети от Елена Пандова (медицинска сестра) – 0887923886.

Довеждаме до знанието на жителите на общината, че сдружението поема ангажимент за помощ и подкрепа на следните групи от нуждаещи се:

1. Хората над 65г., с ниски доходи до 260 лв. от селата Г. Брезница и Сливница;
2. Пълнолетните лица с увреждания, потребители на социалните услуги ЦСРРИ от гр. Кресна, с. Сливница и с. Г. Брезница;
3. Семействата на деца, потребители на услугата ЦОП, които нямат доходи от момента на кризата.

Община Кресна поема ангажимент за подкрепа и помощ на:

1. Хората над 65г., с ниски доходи от цялата община, с изключение на селата Г. Брезница и Сливница;
2. Хората с увреждания с ниски доходи от цялата община, с изключение на селата Г. Брезница и Сливница;
3. Семейства на деца сираци и с безработни родители от общината с изключение на потребителите на ЦОП, управляван от сдружение „Нов избор”.

Подкрепата към уязвимите групи от хора ще продължи до края на извънредното положение в страната и е отворена за всички в нужда от изброените по-горе групи хора и семейства.

На горещия телефон в община Кресна можете да правите предложения, да задавате въпроси, да искате подкрепа и съвети – Ваня Ангелова (горещ телефон в община Кресна)- 0885460036.

С ПРИЗИВ: „ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ” и проявете СЪПРИЧАСТНОСТ екипът на сдружение „Нов избор” Ви поздравява и благодари на кмета на община Кресна- г-н Георгиев, за подкрепата и грижите към всички жители на общината !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *