Данъците за старите коли скачат с до 30%

Жена от Сандански сви 500 евро от грък, задържаха я
October 18, 2018
Криминалисти спипаха чували с канабис в Самуилово
October 18, 2018

Данъците на старите коли стават с до 30% по-високи. Това решиха депутатите, като приеха на първо четене промени в Закона за корпоративното подоходно облагане. Очаква се това да засегне собствениците на над 2 милиона автомобили, произведени преди 2005 г.

“Стъпката е доста умерена. Като се има предвид, че тези коли са с по-нисък данък, това няма да е голяма сума, която да утежни хората. Но от друга страна мисля, че като общество е време да решим дали искаме да продължаваме да се тровим с този въздух, който дишаме ние и нашите деца. И дали ще продължим да се превръщаме във втора употреба пазар за старите коли на Европа”, коментира от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова.

“Подложихме на изпитание най-уязвимите – тези български граждани, които карат коли, по-стари от 15 г. Това е масата от българските граждани. Какво ще кажем на тези български граждани, на които от догодина ще им се вдигнат данъците? Ще накараме тези хора да си купят нови коли ли?“, каза народният представител от БСП Иван Иванов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *