Даниел Митов: Не сме сключвали коалиционно споразумение с ИТН

Радостин Василев: Не мога да предпочета моя лидер пред българския народ
June 16, 2022
Нападнаха полицаи в Самоков
June 16, 2022

Той коментира и исканата оставка на Никола Минчев

„Коалиция може да се създаде, когато има някаква основа, на която да се създаде. Не сме сключвали коалиционно споразумение с „Има такъв народ”.Това каза народният представител от ГЕРБ Даниел Митов пред журналисти тази сутрин, предаде репортер на БГНЕС.

„Очевидно, след като част от управляващото мнозинство напусна коалицията, тази част в момента е решена да свали правителството”, заяви Митов. Според него в това няма нищо учудващо, защото „обикновено така се случва, когато едно правителство не се справя”.

По отношение на исканата оставка на председателя на Народното събрание, депутатът от ГЕРБ заяви следното:

„Господин Минчев, колкото и да ми е симпатичен, вчера не направи това, което трябваше да направи един председател на Народното събрание”.

По думите на Митов е очевидно, че в един момент Никола Минчев е бил поставен пред избора дали да изпълнява повелята на министър-председателя, или да действа според правилника на парламента.

„И той избра да действа според волята на премиера, което не му е работата”, заяви Митов. Той каза, че не знае какви са предложенията за нов председател и че това следва да бъде преценено на по-късен етап, когато стане ясно кои са кандидатурите.

Тепърва ще се развива сценарият, свързан с разговорите за вота на недоверие, каза още Даниел Митов.

Припомняме, че в сряда ГЕРБ проведе разговори по темата в търсене на сътрудничество с парламентарно представените партии. Разговори бяха проведени с ДПС, „Възраждане”, ДБ и ИТН.

Източник:БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published.