Дават общински жилища на 5 семейства останали без покрив заради пожара в кв.Струмско

Добра предколедна новина за три училища в Сандански
December 17, 2021
Повдигнаха обвинение на управителя на „Хелп Карма”
December 17, 2021

снимка: Pirinsko

С пълно мнозинство Общински съвет Благоевград прие предложението, относно гласуване на актуализирания списък на общински жилищен фонд на Община Благоевград за 2021 година, чрез което 5 семейства, пострадали при пожара в жилищен блок в ж.к „Струмско“, ще бъдат настанени в общински жилища

На провелото се днес редовно заседание на Общински съвет Благоевград бе гласувано единодушно предложението за Приемане на актуализирания списък на общински жилищен фонд на Община Благоевград за 2021 година.

Промените, настъпили в жилищния фонд, се налагат, поради спешна необходимост от настаняване на част от семействата от блок 18 в кв. „Струмско“, вследствие на  пожар на 10.12.2021 г. в блока.

Семействата от опожарения жилищен блок в ж.к. „Струмско“ не могат да се завърнат обратно по домовете си. Все още се извършва обследване на сградата.

Към настоящия момент жилищата им са негодни за обитаване и има опасност от самосрутване.

За 5 броя семейства, обитаващи блока, е възникнал социален проблем, тъй като не могат да обитават собствените си жилища. Налице е необходимост от увеличаване броя на резервните общински жилища, с цел спешно настаняване на пострадалите от пожара семейства, се посочва в предложението от кмета на община Благоевград Илко Стоянов.

Председателят на Общински съвет Радослав Тасков изказа специални благодарности към ръководството на община Благоевград за бързата реакция в помощ на пострадалите домакинства.

„В Благоевград се случи един тежък инцидент, който донесе много мъка и несгоди на нашите съграждани. Щастлив съм, че ще може да помогнем на семействата. Задачата ни  е точно такава – да оказваме помощ на благоевградчани, когато имат нужда“, каза още Радослав Тасков.

Той изрази надежда, че семействата час по-скоро ще могат да влезнат в общинските жилища, но и също така се надява, че общината и местния парламент ще могат да окажат финансова помощ за възстановяване на самия блок.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *