Гюров за коалицията: Очевидно има някакво напрежение

Разцепление във властта! Министрите на ИТН напуснаха със скандал заседанието на МС
June 8, 2022
Заложник на какво е липсващата магистрала в района на Кресненското дефиле?
June 8, 2022

Очевидно има някакво напрежение, след като има напуснали министри. Към момента нямам допълнителна информация, различна от тази, която имате вие. Това каза председателят на Парламентарната група Продължаваме промяната Андрей Гюров в отговор на журналистически въпрос за отношенията в коалицията, предаде репортер на БГНЕС.

„Това, което мога да кажа е, че поддържаме контакт с останалите коалиционни партньори и очакваме информация от Министерски съвет, и по-късно днес изпълнителният съвет на Продължаваме промяната ще излезе с декларация и пресконференция, на която ще можем да отговорим на всички въпроси”, каза Гюров.

На въпрос ИТН надежден партньор ли са, той каза: Това е въпрос, който сега ще си проличи по време на актуализацията.

„От наша страна, както знаете, правим всички стъпки и взимаме мерки, така че да тече комуникацията и да можем да вървим напред, защото, знаете, от 1 юли искаме да има увеличение на пенсиите, което изисква един много строг график на протичане на приемането на актуализацията през комисиите и през зала”, посочи Гюров.

Ние спазваме стриктно коалиционното споразумение. Ако коалиционното споразумение се нарушава от някого, то това не сме ние в момента, каза Любомир Каримански от ИТН.

По-рано днес на излезе информация, че четиримата министри от квотата на “Има такъв народ” в правителството са напуснали днешното заседание на кабинета. „След като нищо не им е одобрено, най-вероятно са счели така да, това е тяхно право”, каза Каримански. На въпрос за това какъв знак се дава, той каза: Сигналът е, че трябва първо на коалиционно ниво да бъдат решени нещата и тогава да бъдат вкарвани в отделните ведомства. Това, мисля, че е нормално да бъде така. И в МС когато се взимат решения, първо трябва коалиционно да сме убедени в решенията. „Няма разделителни линии, има търпение, което е свързано с ефективни действия. Търпеливи ще бъдем толкова, че да можем да защитим всичко онова, което е записано в коалиционното споразумение и нашето мнение”, каза той.

БГНЕС припомня, че четиримата министри от квотата на “Има такъв народ” в правителството напуснаха днешното заседание на кабинета. На заседанието се обсъждат антикризисните мерки, които ще влязат в актуализацията на бюджета. /БГНЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published.