Гроздан Караджов: Очевидно е, че „Продължаваме лъжата“ следват съветите на Гьобелс

Минчев се разделя с председателския пост! ИТН, ГЕРБ, ДПС и “Възраждане” подписаха за оставката му
June 15, 2022
Само за месец цената на хляба скочи с над 9%
June 15, 2022

Регионалният министър Гроздан Караджов разби обвиненията на премиера Кирил Петков за искани 2,5 млрд. лв. за „незаконни строежи“ и определи всичко около него като „Продължаваме лъжата“.

„Очевидно е, че Кирил Петков и „Продължаваме лъжата” следват съветите на Гьобелс – една лъжа, изречена сто пъти, става истина. За тяхно съжаление, историята е показала, че лъжата винаги си е оставала лъжа”, заяви на брифинг регионалният министър в оставка Гроздан Караджов. Думите му дойдоха в отговор на изказване на премиера Кирил Петков, че междуведомствената комисия между МФ и МРРБ е открила 2,5 млрд. лв., които е трябвало да бъдат платени за „незаконни строежи“. Тези средства трябвало да дойдат от повишението на бюджета, поискано от регионалния министър.

„Научих от вас, че междуведомствената група, която е създадена с моя и на министъра на финансите заповед и трябваше да се произнесе какви суми да се платят за ремонта на пътища по стари договори, била излязла с един скандален доклад. Имало незаконни строежи за 2,4 млрд. лв., които регионалното министерство и аз сме настоявали да се платят веднага. Добричките, бели ангели „Продължаваме лъжата“ и Кирил Петков ни били спрели”, посочва Караджов.

„Тази комисия не казва тези договори да се развалят, а строежите да се обявят за незаконни. Тази междуведомствена комисия, в която само двама от членовете са мои представители, казват дословно следното: „Да се приемат законодателни промени, за да се направят тези строежи търпими”, подчерта регионалният министър в оставка. И допълни: „Договорите са незаконни строежи по смисъла на ЗУД. Никога не е ставало въпрос за това ние да искаме да се плащат. Комисията трябваше да каже кои суми и по кои договори да се платят, и то след проверката. Самото възлагане на договорите е законно и част от парите трябваше да бъдат платени. Но комисията отказа да се произнесе по този въпрос“.

„Няма да стане. No pasaran! До днес бях тих и мълчалив, но щом се сипят лъжи, ще вадим документи и ще доказваме корупцията“, отсече Караджов.

 

Източник: standartnews. com

Leave a Reply

Your email address will not be published.