Голямата жега “удари”! В Сандански се очаква до 41 градуса

По 300 лв. за всеки първокласник и осмокласник, но има условия….
June 24, 2021
ИЗМАМА! Жена от с. Дамяница превеждала пари на “военен” повече от три години
June 24, 2021

Четвъртък и петък са двата най-горещи дни не само за тази седмица, но и за месец юни. До 38 градуса се очаква да скочи живакът в термометрите днес в 12 области на страната, за които е обявен предупредителен жълт код за опасно високи температури.

Такива ще бъдат те във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил.

Минимални температури за деня са от 17 до 23 градуса. Преди обед над страната ще бъде предимно слънчево и топло. Следобед разкъсани купести облаци ще има над Добруджа и над крайните западни райони. Над Североизточна България е възможно слабо да превали.

Максималните температури за деня ще бъдат от 35 до 40 градуса, в Сандански – до 41, а по Черноморието до 29. Ще има превалявания главно по Северното крайбрежие, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

От петък започва период с повече валежи и условия за гръмотевични бури, които ще продължават и в събота. В неделя ще има по-малко валежи и времето ще бъде по-подходящо за високопланински туризъм.

Следващите дни се очаква да са най-топлите от началото на годината. Говорим за температури от порядъка на 38-41 градуса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *