Гледайте как расте износът ни за Полша и мислете за Украйна

Ердоган ще разговаря по телефона с Путин
April 25, 2022
Двама души са загинали при 17 тежки катастрофи през денонощието
April 26, 2022

За всички, които се съмняват, че и сега “помагаме” на Украйна, да видят темповете, с които нараства износът ни за Полша. Това призова бившият заместник-министър на икономиката Александър Манолев на профила си във фейсбук. Поводът бе цинично обявеното от министър-председателя Кирил Петков дарение на заплатата му за боеприпаси за Украйна. Манолев, който отговаряше за военнопромишления комплекс, разкрива начина, по който функционира сектора. Публикуваме цялата му позиция, без съкращения:

Уважаеми г-н Петков, Кириле,

Украйна не иска заплатите ти. Имат целево финансиране. По-голямо от онзи План за възстановяване, който толкова време не може да подготвите.

Украйна иска възможност да получават законно и директно военна помощ, която да не минава през 3 фирми, 5 държави и да чакат месеци (заради разрешителните за преминаване от всяка държава по пътя), за да достигне до дестинацията, която е изначално ясна на всички по веригата.

Понеже знам, че е възможно все още да не ме разбираш, ще го кажа още по-ПРосто. Украйна иска да литне самолета директно Бургас-Киев и да получат военната помощ утре, срещу регламентиран банков превод – чисто и ясно. А не както до сега го прикривате и се налага същият маршрут да отнема седмици, и да се прави по комунистически – тайно и срещу валута с куп комисионери по пътя.

П.С. За всички, които се съмняват, че и сега “помагаме” на Украйна да видят темповете, с които нараства износът ни за Полша. Не е нужно да си завършил Харвард, за да се досетиш какви са връзките.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *