Гешев с апел: По 1000 лева над заплатата и за служителите на МВР

Община Сандански удължава сроковете за записване на деца в детските градини и ясли
March 18, 2020
Кметът Стоянов забрани влизането и ползването на детските и спортни площадки в Община Сандански
March 18, 2020

Главният прокурор Иван Гешев призова държавата да отдели и допълнително възнаграждения за служителите на вътрешното министерство, които са на първа линия в борбата за ограничаване на разпространение на коронавируса, както и на работниците в РЗИ-тата.

Преди броени дни правителството взе решение на всички здравни работници на първа линия да бъдат дадени по 1000 лева над месечното възнаграждение.

„Призивът ми е да се обединим, да не мислим за това, което ни разделя, а за това, което ни обединява, но и ако държавата си върши работата“, заяви Гешев пред „NOVA“.

Според него има забавяне на реакцията на държавните органи, което се дължи на мисълта за политически последствия. Гешев призова да се мисли първо за здравето на българите, „защото после може да няма политици, които да се избират“.

Главният прокурор призова и към народните представители да вземат по-адекватни мерки срещу разпространяването на фалшиви новини, които всяват паника покрай коронавируса. По думите му има образувани дела и обърна внимание, че текстовете, които регламентират този вид престъпления, са морално остарели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *