ГЕРБ: Има надценен икономически растеж, подценена инфлация и заробващ дълг

Минчев: Ще бъде ли отговорно да оставим държавата без работещ парламент
June 21, 2022
Балабанов: Президентът казва истината, която не се харесва на Петков и Василев, затова и той е част от мафията
June 21, 2022

снимка: БГНЕС

Кабинетът заслужава да получи вот на недоверие за цялостната си политика, каза още депутатът от опозицията Кирил Ананиев

Кабинетът заслужава да получи вот на недоверие за цялостната си политика. Това каза Кирил Ананиев от ГЕРБ-СДС от парламентарната трибуна в началото на дебатите по вота на недоверие към правителството.

Депутатът изчете декларация, в която се обясняват причините за това опозицията да внесе вота. Той е с мотив „провал във финансово-икономическа политика”.

„Има надценен икономически растеж, подценена инфлация, висок бюджетен дефицит, огромен и заробващ бъдещите поколения държавен дълг, нереалистично понижаване на безработицата и още други неточни оценки на компонентите на макроикономическото планиране”, заяви Ананиев. И, обръщайки се към представителите на кабинета в пленарната зала, допълни: „Не съм сигурен, че имате компетентността и да ни разберете”.

Според опозицията при управляващите липсва капацитет за дългосрочно планиране, а Европейската комисия щяла да започне процедура за прекомерен дефицит срещу България през есента на 2022 г.

Източник: НОВА ТВ

Leave a Reply

Your email address will not be published.