Георги Георгиев: Детската градина няма да бъде затворена, а облагодетелствана

Екшън на автогарата в Сандански! Младеж посегна на полицай докато го закопчават
September 28, 2018
Кирил Котев: През октомври ще отворим нова детската градина в Сандански
September 28, 2018

На вчерашната сесия на ОбС- Сандански се развихри скандал между общинският съветник Илия Георгиев и кмета на с. Лешница Светослав Джоров относно продажбата на общински терен.

След многото дебати, Председателят на ОбС- Сандански – Георги Георгиев реши лично да посети детската градина и да огледа така дебатирания терен. Заедно с него бе и съветникът Стоян Ангов, който също огледа терена. На срещата с учителките, те гарантираха запазването на детската градина, както и куп подобрения.

“Детската градина няма да бъде затваряна, това са глупави спекулации. Със средствата, които Община Сандански  би получила, ние ще инвестираме в изграждането на детска площадка, нови легла за децата, нови шкафчета и играчки. Лично видях, че това отзад е меко казано козе пътека с изсъхнали храсти и треви, които не се поддържат. Ако се случат нещата с продажбата, съветникът Илия Георгиев ме увери, че там няма да застроява, а точно обратното. Идеята на г-н  Илия Георгиев е да засади трева, дръвчета и 1/3 от двора ще бъде за детска площадка, която в момента децата нямат, също така ще бъде направен и тротоар, по който хората да преминават спокойно без опасение, че ще се спънат. Г-н Илия Георгиев ни сподели, че преди той да се заеме с почистването на терена, това е било едно сметище. Не приемам факта, че в близост до детската градина би могло да бъде такова сметище.” сподели Георги Георгиев след огледа.

Напомняме на нашите читатели, че собственост на Илия Георгиев е 243 квадрата етаж, 243 квадрата мазе и 90 квадрата тераса. Собственост на общината са 243 квадрата етаж (2-ри етаж), където е и самата детска градина. Лично Илия Георгиев разполага с нотариален акт и скица, на която се виждат размерите на неговото имущество. По закон на лицето Илия Георгиев се полагат 2/3 от парцела, на който е построена сградата.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.