В Петрич продължават инвестициите във водопроводната мрежа

Всяка втора ромска къща в махалата в Ямбол е с ТЕЛК
February 7, 2019
АПИ след катастрофата на АМ “Струма”: При изключително гъста мъгла и видимост най-важна е преценката на шофьора
February 7, 2019

Подмяната на вътрешноградската водопроводна мрежа в Петрич продължава и през тази година с още 1 000 000 лв.

Процесът се извършва, след като екипът на кмета Бръчков успя да защити проект пред МРРБ. През миналата година бяха отпуснати 500 000 лв. Проектът предвижда подмяна на водопроводите общо на девет улици в града и полагането на нова асфалтова настилка след ремонтите.

През 2018 година, на първи етап от реализирането бяха подменени водопроводите по две от критичните улици – “Пейо Яворов“ и „Яне Сандански“.

На втори етап от проекта, тази година ще се подменят водопроводите на другите седем улици.

До момента старите етернитови тръби са сменени с нови полиетиленови също на ул. „Васил Кънчев“. Остават: ул. „Демир Хисар“, ул. „Кочо Мавродиев“, ул. „Тетово“, ул. „Капитан Джингаров“ и ул. „Стоян Търнаджиев“.

Работи се по ул. „Екзарх Йосиф“.

Във връзка с ремонтите ще има нарушения във водоподаването, предупреждават от Община Петрич. Полагането на новата асфалтова настилка по същите улици ще се извърши през пролетта.

„С подмяната на тръбите ще намалим загубите на питейна вода, ще намалим и огромните разходи за отстраняване на аварии, ще осигурим нормално водоподаване на населението. Това е наша основна задача, която последователно изпълняваме“, посочи кметът Димитър Бръчков, припомняйки, че през 2017 г също бяха подменяни водопроводи на критични улици, като 600 хил лв от тази инвестиция отново се осигури след защитен проект от Общината пред МРРБ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.