В Петрич откриха изкуствено игрище

Санданчани пропищяха: Нямаме вода от неделя сутрин
March 25, 2019
Кол вместо гнездо за щъркели в с. Ръждак
March 26, 2019

IF

След поредица разговори, през месец октомври миналата година, Неврокопска митрополия предостави на Община Петрич за безвъзмездно отстъпено право на строеж свой имот, намиращ се до ДГ „Здравец“ и храм „Свети Николай“. Това стана, след като кметът Димитър Бръчков обяви, че посоченият терен ще бъде преустроен в спортно игрище.

Към днешна дата теренът вече разполага с всичко необходимо за тренировъчен процес. Поставена е необходимата маркировка, съоръжения, ограждения и осветление. Спортното игрище ще може да се използва от всички детски футболни формации, от децата в съседната ДГ „Здравец“, както и от учениците на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“, заради близостта на училището до обекта.

Водосвет за здраве днес отслужи енорийският свещеник Живко, който също подкрепи предложението на Общината теренът да се предостави за развитието на спорта. Всички присъстващи на церемонията по откриването на терена бяха поздравени от прекрасните възпитаници на ДГ „Здравец“.

Кметът Димитър Бръчков открои заслугата на Неврокопска митрополия за реализирането на проекта за новия спортен терен и подчерта огромното значение на обекта за развитието на спорта на местно ниво. Ангажиментът на кмета беше за бъдеща подкрепа на всички идеи, които са насочени към пълноценното развитие на подрастващите. Официални гости на церемонията по откриването на новото спортно игрище в Петрич бяха: началникът на РУО – Бл-д Ивайло Златанов, председателят на Общински съвет Георги Тренчев, председателят на УС на ОФК „Беласица“ Венко Папалюгов, директорът на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“ Светла Данаилова и директорът Трето основно училище „Гоце Делчев“ Цонко Манчев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *