В Петрич започва асфалтиране на участъци от общинската пътна мрежа

След 9 дни пуснаха водата на жител от с. Микрево
August 8, 2019
Започва цялостно преасфалтиране на улиците „Шар планина“, „Вардар“ и „Дойран“ в Благоевград
August 8, 2019

Проектът на община Петрич е на стойност 4 420 534 лева и е защитен по ОП „Развитие на селските райони“, посочи на „първа копка“ кметът на общината Димитър Бръчков. Предвидена е цялостна рехабилитация и полагане на нова асфалтова настилка на 8 км. от общинската пътна мрежа, както и подобряване състоянието на прилежащата инфраструктура. Ще се ремонтират: старият път от Петрич до село Беласица; пътят Скрът – Габрене – Златарево; пътят от село Гега до отклонението за село Чурилово.

С изпълнението на проекта Петрич ще се свързва с всички села от район Подгорие с нов, по-кратък маршрут. Този път – от град Петрич до село Беласица никога не е бил асфалтиран. Той започва от квартал “Бухото” и излиза под отбивката за селото, при главния път за Подгорието. Общата дължина на трасето е близо 4 километра. “В Общия устройствен план на Общината сме заложи възможност и за жилищно строителство в този район“, уточни кметът Димитър Бръчков.

Пътят Скрът-Габрене-Златарево, който ще бъде рехабилитиран е една от натоварените пътни артерии в общината. Отсечката от село Гега, която ще се асфалтира, води към Чуриловски манастир, който Общината развива като дестинация в туризма.

„Продължаваме да работим, за подобряване състоянието на инфраструктурата, защото това е отправна точка, както за инвестиции в нашата община, така и за развитието на туризма. И ще бъде резонно оценено“, обобщи кметът на Петрич Димитър Бръчков.

На церемонията днес за старт на проекта по ОП „Развитие на селските райони“ присъстваха заместник-областният управител Антоанета Янчева, председателят на ОбС Георги Тренчев, съветници, кметове на кметства, представители на фирмата изпълнител. Молебен за здраве отслужи отец Ангел Кочев.

Leave a Reply

Your email address will not be published.