Владимир Бабанов: Длъжни сме да намерим нов, по-добър път за Сандански

“Пирин” 2004 завърши втори на “Пирин къп” – Сандански при година по-големи
February 6, 2020
Община Сандански отпусна 10 хил. лв. за лечението на Никол
February 6, 2020

Днес Владимир Бабанов положи клетва като общински съветник в гр. Сандански. Той замени досегашният съветник Панчо Панчев, който бе назначен за Секретар на Община Сандански. Ето и какво ни сподели новоизбраният съветник след днешната сесия:

Днес положи клетва като общински съветник, как се почувства?

Съвсем добре. Когато човек се захваща с ново начинание и се изправя пред нови предизвикателства, е нормално да има и известно вълнение.

Как виждаш работата си като съветник в Сандански след първата сесия?

Моето желание е да бъда общински съветник, който прави разумни и полезни предложения и не хаби енергия в дребнави спорове. Сандански има нужда от активни и съзнателни ръководители и смятам, че в това ново управление ги има. Пожелавам на кмета Стоянов, администрацията и всички 28 колеги в Об.С да съумеем да се поздравим с добре свършена работа след 4 години.

Ти си млад, ще се справиш ли с отговорността, която получи днес?

Не мисля, че има друг избор, още повече, че тази отговорност не е дошла сама. Тя беше потърсена на изборите през 2019-та г. и жителите на Сандански я дадоха на нас от ВМРО. Тяхното доверие е най-големия израз на отговорност и целта е то да бъде оправдано, а не да отстъпи място на разочарование.

Какви са твоите виждания за управлението на Сандански?

Управлението е сложен и труден процес, върху който влияят изключително голям брой фактори, много от които са невидими за гражданите. Сега са нужни промени за Сандански, като на днешната сесия бе положено добро начало с преструктуриране и съкращаване на администрацията. Няма сфера, която да не е приоритет или да бъде изключена като маловажна. За да постигнем целите, обаче, са нужни сериозна експертиза по области, добро управление на публичните средства и открит диалог с обществото на Сандански. Желанието ми е съгражданите да са добре информирани за нещата, които се случват в управлението, защото тяхната подкрепа и помощ е важна.

Ще успее ли местният парламент да се обедини за благото на жителите на града?

Според мен, съставът на сегашния Общински съвет е изключително интересна палитра от опитни и вече познати личности, заедно с нови лица- има и не малък брой млади хора. Смятам, че има всички предпоставки за един различен общински съвет, който подхожда с внимание към проблемите на общината и хората в нея. Също така мое огромно желание е членовете на Об. С да оставят егото си на заден план, защото съм убеден, че всеки от тях желае проспериращ Сандански. Длъжни сме да намерим нов, по-добър път за Сандански, защото няма никакво време за губене- много тежки проблеми стоят пред нашата община и България като цяло.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *