Вихрен спечели дербито срещу Беласица

Благотворителен концерт в с. Струма събра 2787 лв. за Йоана
March 15, 2019
Йордан Янчев с най-много титли на международен турнир в Благоевград
March 17, 2019

Днес се изигра местното дерби между Вихрен Сандански и Беласица Петрич на градския стадион в Сандански. Двата отбора бяха подкрепяни от над 600 фена. Гостите доказаха, че имат пълната подкрепа на феновете и извън “Цар Самуил”.

През първото полувреме и двата отбора показаха борбена игра, но така и не падна попадение в нито една от двете врати. В средата на полувремето съдията отсъди наказателен удар в полза на домакините, който бе на границата на наказателното поле. Играчите на Вихрен поискаха дузпа, но такава не им бе дадена.

Около 64-та мин. след разбъркване пред вратаря на гостите падна и единственото попадение в мача, което бе автогол. Въпреки това битката на терена продължи, както и на трибуните между феновете. Гостуващата агитка прескочи заграждението, което ги разделя и започнаха да налитат на феновете от Сандански. След намеса на лицата, които охраняват, те бяха върнати в сектора за гости. Въпреки намесата на охраната, гостуващите фенове счупиха няколко седалки. Двубоят бе прекъснат от главния съдия за около 10 мин. След подновяването, двата отбора продължиха да търсят попадение, но резултатът остана непроменен.

След трудната победа над Беласица, домакините се изкачват на 3-та позиция с актив от 41-точки.

Вихрен Сандански 1-0 Беласица Петрич

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.