Верижна катастрова край Дамяница, има и жертви (СНИМКИ)

ТЪРСИ СЕ ИЗГУБЕНО КУЧЕ! Жена дава 1500 лв. ако кучето бъде намерено
February 4, 2019
Информация за състоянието на пострадалите при верижната катастрофа на АМ „Струма“
February 5, 2019

Сандански. Един човек е загинал, а десетки други са пострадали при тежка катастрофа на автомагистрала „Струма“ край село Дамяница.

Пътнотранспортното произшествие възникна малко след 08.00 часа тази сутрин. По думите на кметът на Община Сандански Кирил Котев между 20 – 25 автомобила са участвали в инцидента. Той добави, че причината за катастрофата е гъста мъгла. От своя страна кметът на село Дамяница Атанас Ангелов посочи, че загиналият е бил извън автомобила си, опитвайки се да сигнализира на останалите шофьори, че е станало ПТП. Той коментира, че по все още непотвърдена информация, човекът е бил блъснат от товарен автомобили. Ангелов добави, че много жители на село Дамяница са били на мястото на инцидента, за да окажат помощ на екипите при ваденето на пострадалите.

„Почти всеки жител на населеното място има свой роднина или познат, който е участвал в катастрофата, затова всички отидохме на място и оказваме помощ“, добави Ангелов. Д-р Красимир Михайлов, директор на Спешен център – Благоевград отбеляза, че на място са изпратени над 10 екипа от спешни медици, които оказват помощ на пострадалите.

„Поискали сме помощ и от Спешен център – Дупница“, каза още д-р Михайлов. Той добави, че сред пострадалите има такива, които са в тежко състояние.

По думите на директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград инж. Георги Пармаков всички пострадали вече са извадени от автомобилите, участвали във верижната катастрофа на автомагистрала „Струма“.

Той каза още, че хората се транспортират от редица линейки в санданската и петричката болница. Според инж. Пармаков всички автомобили са обезопасени и няма опасност от пожари. Той подчерта, че на място има 4 пожарни екипа от Благоевград, Петрич и Сандански.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *