Вера Маринова представи книгата си „Обръчите на Венера“ в Благоевград

Кметът Илко Стоянов взе участие в среща между училища и бизнес за план-приема за учебната 2023/2024 г.
November 24, 2022
ЕП одобри заем от 18 млрд. евро за Украйна за 2023 г.
November 24, 2022
Носителката на две световни титли от първенства по художествена гимнастика Вера Маринова, наричана още „кадифеният глас“, представи книгата си „Обръчите на Венера“ в Благоевград. Тя пристигна в областния център с Илиaна Раева, президент на Българската федерация по художествена гимнастика и Невяна Владинова, вицепрезидент на Федерацията. Трите грации бяха посрещнати от кмета Илко Стоянов, който поднесе комплимент – цветя на дамите и връчи почетен знак на Илиaна Раева.
Символите на художествената гимнастика благодариха на кмета Стоянов за безрезервната подкрепа в посока развитието на най-красивия спорт в Благоевград.
Книгата „Обръчите на Венера“ е издадена по повод 70-годишнината от основаването на българската художествена гимнастика, а жанрът на четивото е художествена документалистика.
В страниците ѝ са разказани най-големите постижения в българската художествена гимнастика през седемте десетилетия.
По време на срещата в Благоевград беше прожектиран и част от филма на БНТ, посветен на юбилея на грациозния спорт, в който Вера Маринова разказва за успехите на родните гимнастички.
Зала „22 септември“ бе изпълнена с бъдещи „златни момичета“, трениращи на територията на Благоевград, доведени от техните треньори и родители.
По време на представянето на книгата от Община Благоевград бяха закупени бройки от печатните издания, като две от тях бяха поднесени като подарък и пътеводител на КХГ „Пирин“ и клуб по естетическа гимнастика „Прима“.
След края на официалното представяне на книгата Вера Маринова раздаде автографи на всички желаещи.
Вера Маринова е стожер на художествената гимнастика в България. Освен състезател и двукратен световен шампион, тя е дългогодишен журналист в БНТ, като по време на кариерата си е отразила множеството успехи в 70-годишната история на този спорт. Автор е и на книгата, посветена на легендарния ни гимнастика Йордан Йовчев – “Срещи с динозавър”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.