ВАЖНО! Нека проявим разум, търпение и воля – за здравето на всички и доброто на Сандански!

Гърция удължи до 15 август влизането с PCR тестове в страната
August 1, 2020
Невероятен Йордан Янчев спечели маратон във Варна
August 2, 2020

Напомняме! Нека проявим разум, търпение и воля – за здравето на всички и доброто на Сандански!

 

Уважаеми жители на Община Сандански,

 

Извънредната епидемична обстановка продължава да се усложнява, както в страната, така и в нашия регион. Тревожна е тенденцията към увеличаване на лицата с положителен резултат за COVID – 19. И ако до скоро една част от нас приемахме въпроса с вируса като проблем, стоящ далеч от нас, както и само като новина в медиите, то той вече се разпространява и сред нас. Разболяват се наши близки, наши лекари, приятели, колеги.

 

Всичко това не бива да е повод за паника, а повод за осъзнато и отговорно отношение от всички ни.

 

Ето защо отправяме поредния апел към жителите и гостите на община Сандански. Нека не правим компромиси, а стриктно да спазваме наложените и необходими противоепидемични мерки, както и указанията на здравните органи. Носете лични предпазни средства в закрити обществени места, по възможност ограничавайте социалните контакти, спазвайте дистанция на обществени места, строго спазвайте лична хигиена!

 

Необходимо е всички работодатели, собственици на промишлени обекти /шивашки, текстилни и други производствени обекти/, търговски обекти /ресторанти, питейни заведения, закусвални, хранителни и промишлени магазини и др./, общински и държавни институции да създават нужната организация за осъществяване на ежедневна и периодична дезинфекция, засилен ежедневен филтър в закритите помещения, както и контрол за носене на задължителни предпазни средства /маска, шлем и др./ в тях.

 

Носенето на маски от всеки на закрито обществено място няма препоръчителен, а задължителен характер и се наказва с глоба. Въпреки това, не малка част от нас, несъзнателно или пък с умисъл я пренебрегват. Това е безотговорно, а дори и опасно за здравето на всички ни.

 

Община #Сандански продължава периодичната дезинфекция на обществени места. Същевременно предоставя и необходимите дезинфекционни и лични предпазни средства на общински и държавни структури, с оглед нормалното им функциониране. Регулярно се предоставят и актуализирани указания за спазване на мерките на всички търговски и стопански обекти в града и общината.

 

Осъществяването на контрола по изпълнение на мерките от страна на органите на реда, общинските и здравни власти, няма как да бъде всеобхватен. И тук, наред с отговорността на общинските и държавни органи, осъзнатия дълг и самодисциплината на всеки един от нас е най-надеждната мярка за ограничаване на вируса.

 

Нека стриктно да спазваме наложените мерки. Те не са някаква приумица, а единствения начин да опазим живота и здравето си. Защото компромисите, които правим днес, ще доведат до неизбежни и тежки последици утре.

Вярваме, че ще проявим разум, търпение и воля – за здравето на всички и доброто на Сандански!

 

Общински оперативен щаб -Сандански.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *