Важно за всички жителите на Кресна засегнати от хакерската атака

264 852 лв. за асфалтиране на 8 улици в Кресна
July 26, 2019
Депутатите отхвърлиха ветото на президента върху сделката за F-16
July 26, 2019

Във връзка с пробива в защитата на личните данни и изтичането на информация за повече от 5 милиона български граждани и фирми, кметът на община Кресна, г-н Николай Георгиев, уведомява своите съграждани, че в деловодството на община Кресна могат да получат бланка на жалба към Комисията за защита на личните данни на Република България (хартиен носител).

Бланката ще бъде предоставяна на всички желаещи жители на община Кресна, получили официален СМС от приложението на НАП на адрес: https://check.nra.bg , с който ги информират за неправомерно разкрити техни лични данни.

Ако желаят, засегнатите лица и фирми от община Кресна могат да се обадят на единния телефонен номер на НАП за България 070018700 или на (+359/2) 9859 6801, ако живеят в чужбина, за да поискат повече информация за изтичането на техните данни.

Моля, имайте предвид, че решение за последващи действия или отказ от такива е ИЗЦЯЛО ВАШЕ и следва да бъде взето на базата на информиран избор.

Ако пристъпите към директна подмяна на вашите лични документи, запазете разходооправдателните документи.

Засегнатите граждани и фирми могат да подават своите жалби в Комисията за защита на личните данни по един от следните начини:
1. Лично, на хартиен носител – в деловодството на КЗЛД на адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2 (вижте местоположението на КЗЛД).
2. С писмо на адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, Комисия за защита на личните данни.
3. По факс – 029153525.
4. По електронен път на имейла на КЗЛД (kzld@cpdp.bg). При подаване на жалба по този начин, тя трябва да бъде оформена като електронен документ, подписан с квалифициран електронен подпис (не сканирана!).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *