Борислав Михайлов и служители на БФС на разпит в ГДБОП

Приключи делото срещу заповедта за задържане на Севделина Арнаудова
June 22, 2022
Ниви със засадени 225 броя стръка канабис откриха край санданското село Голешово
June 22, 2022

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е бил викнат на разпит в Главна дирекция за борба с организираната престъпност. Той е бил в сградата на институцията рано днес (22 юни), около 9:30 ч. Причината е „жалба от адвокат“, но имена не се съобщават.

На разпит са се явили и други служители на БФС. Припомняме, че наскоро бе разпространена снимка, на която се вижда, че Михайлов е в компанията на Дан Тан, който е считан за един от лидерите на „черното тото“.

Фотосът е направен само два месеца преди скандалната контрола България – Естония (2:2), която по-късно бе анулирана, след като бе доказано, че резултатът е манипулиран. Мачът е организиран от фирма на Дан Тан и договорът за срещата е подписан от представител на БФС.

Това не е първият път, в който служители на ГДБОП се занимават с казуси около БФС. В края на 2019 г., когато Михайлов подаде оставка като президент, от Дирекцията обискираха офисите на футболната централа в базата в „Бояна“, припомня bTV

Преди дни Софийски градски съд пък отмени всички решения от Конгреса на централата през октомври 2021 г., когато Михайлов беше преизбран за президент. Предстои обжалване от страна на БФС.

Leave a Reply

Your email address will not be published.