Болницата в Петрич с нов рентгенов апарат

Тошко от Сандански грабна треньорите от “Гласът на България”
February 24, 2019
Откриха фалшиви столевки в Банско
February 26, 2019

Рентгеновият апарат е от ново поколение и заменя досегашния в петричката болница, който е амортизиран през годините и с по-ниска ефективност на работа.

За закупуването на рентгена са инвестирани 200 хил лева.

Част от тях бяха предвидени по бюджета на Община Петрич – 100 хил лв по предложение на кмета Димитър Бръчков, другите 100 хил лв са собствени средства на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД.

Функционалността на новия рентгенов апарат превъзхожда в пъти тази на досегашния и е една от дългосрочните инвестиции в петричката болница за по-доброто здравно обслужване на пациентите.

Новият медицински апарат беше осветен днес от архиерейският наместник отец Ангел Кочев.

Присъстваха кметът Димитър Бръчков, депутатът Георги Динев, председателят на ОбС Георги Тренчев, заместник кметът Илияна Попова, управителят на болницата д-р Тонев, лекари и лаборанти.

Кметът на общината Димитър Бръчков подчерта, че реформата, извършена в петричката болница днес позволява да говорим, както за обновяване на сградния фонд, така и за закупуването на нова медицинска апаратура.

„Успяхме с общи усилия да запазим лечебното заведение. Заслужават го жителите на общината“, обобщи в приветствените си думи кметът Димитър Бръчков.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *