Благотворителна изложба базар с картини на деца от детските градини усимхна благоевградчани

МВР: 20 души са шофирали след алкохол, 11 – след наркотици
October 4, 2022
С оригинален флашмоб бе открита новата учебна година в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград
October 4, 2022

По повод Международния ден на усмивката детските градини в Благоевград се обединиха около благотворителна кауза с мотото „Една усмивка може да направи по-добър света“. Красиви пана, изработени от децата и техните преподаватели бяха почти разпродадени днес пред зала “22 септември”.

Събраните средствата ще бъдат дарени за нуждите на Дома за стари хора „Св. Петка“ – Благоевград, по решение на ръководствата на детските заведения, с подкрепата на родители. Инициативата е под егидата на ДГ „Усмивка“, като те са подготвили и специална програма за живущите в Дома за стари хора в Струмско, в самия Дена на усмивката – 7 октомври. Всеки първи петък на октомври в началото на есента се отбелязва Световният ден на усмивката.

Децата от детските градини в Благоевград доказаха, че да, „Една усмивка може да направи по-добър света“. Щедри на усмивки бяха днес децата, които имаха и специална програма за откриването на изложбата базар, а техните усмивки усмихнаха и гостите, които побързаха да си закупят красивите картини.

Специален поздрав отправи Емилия Халилова – директор на дирекция “Социална и жилищна политика” в Община Благоевград.

Leave a Reply

Your email address will not be published.