Благотворителен бал в Сандански събра над 20 хил. лв.

С дарения от Холандия бяха подпомогнати нуждаещи се от община Сандански
December 21, 2018
Бивш играч на Вихрен подписа с Хебър
December 21, 2018

Над 20 хил. лв. бяха събрани в рамките на традиционния благотворителен бал, който Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански организира в дните преди Коледните празници. Общата сума събрана от търга, томболата и кувертите е на стойност 19 400лв., а фирма “Керамо” ще предостави строителни материали на стойност 1000лв. Средствата ще бъдат разходвани за възстановяване на читалището в гр. Мелник и за облагородяване на зоокъта в парк “Свети Врач”. Сред официалните гости бяха кметът на Община Сандански Кирил Котев, Председателят на ОбС Сандански Георги Георгиев, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, общински съветници, кметове, представители на Българската православна църква и др.

Кметът Котев поздрави гостите и им пожела светли празници. „Постигаме все по-сериозни резултати през последните години, а с обединените ни усилия Сандански ще се утвърждава като още по-добро място за живеене и една от най-добрите туристически дестинации“, каза още той. Градоначалникът благодари и на организаторите, че тази година се набират средства за две каузи, които са много важни за цялата община.

„Всички присъстващи на това събитие имаме една основна цел – Сандански да се развива, да бъде още по-добро място за живеене и повече млади хора да остават тук. И самата инициатива, която ни обединява тази вечер доказва, че всички ние искаме да участваме в този процес“, каза Александър Манолев. Той обърна внимание и на още една благотворителна инициатива, която е започнал – Децата на Сандански и изрази надежда, че тя също ще генерира по-широка подкрепа в бъдеще. „През 2017 г. отличихме някои от най-изявените деца от общината, а тази година организирахме седмица на безплатното детско кино, която мина при огромен интерес“, допълни Александър Манолев и подчерта, че за да имаме бъдеще като общество, трябва да обръщаме най-голямо внимание на децата.

В рамките на събитието бе проведен благотворителен търг, от който бяха събрани голяма част от средствата. Гостите имаха възможност да направят и анонимно дарение или да се включат в благотворителната томбола. Благотворителният търг започна с икона “Богородица и младенеца”, която бе закупена от Председателят на сдружението Иван Терзиев. Кметът Котев закупи икона на Св. Георги в рамките на благотворителния търг, която бе дарена за храма в с. Левуново. Заместник-министър Манолев също закупи икона на Света Богородица, която обяви, че ще бъде дарена на новостроящия се едноименен храм в с. Катунци. Сред най-активните участници в търга и томболата бе Стефан Георгиев. Сред присъстващите бе и Ненчо Касъмов, който закупи картина, която подари на своя скъп приятел от Сандански Драгомир Пенков.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *