Благоевград посрещна ученици от Испания и Италия

УДОБСТВО! Откриха четвърт милион лева в матрак на камион на “Капитан Андреево”
November 14, 2022
Дария Симеонова: Често забравяме какъв дар е да бъдеш родител
November 15, 2022
Ученици от Италия и Испания пристигнаха в Благоевград, за да обменят опит и знания по проект ,,Природата и роботите: В търсене на равновесие между екосистемите на човека и животните” по програма.
Домакин на визитата е Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“, чиито ученици също участват в проекта.
В рамките на посещението се проведе и опознавателна среща в зала „22 септември“, като участниците в нея бяха приветствани от Силвия Домозетска, директор на дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към Община Благоевград и Тинка Попова, директор на Езикова гимназия – Благоевград.
„Културата е онова нещо, което сближава хората, независимо в коя точка на света живеят. Благодарение на изкуството езиковите бариери падат. Община Благоевград има с какво да се гордее, тя е богата на култура, забележителности и има много младежка жизнена енергия, затова вярвам, че посещението ви в България ще остави добри впечатления у всички вас“, каза в част от приветствието си Силвия Домозетска.
Чрез специално подготвена презентация учениците имаха възможността да се запознаят с природните дадености и културни забележителности в Благоевград.
Гостите бяха поздравени с изпълнение от ФТА „Пиринче“ към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.
Учениците от Испани

Leave a Reply

Your email address will not be published.