Благоевград посрещна ученици от Испания, Румъния и Италия

Сдружение “Съвремие” благодари на всички участници в информационната среща за представяне на проект CREATIVE HUB
June 29, 2022
БСП се отрече от Кирил Петков, Нинова стопира всякакви преговори с ПП
June 29, 2022
Ученици от Испания, Румъния и Италия пристигнаха в Благоевград, за да обменят опит и знания по проект „Образование и иновации за устойчиво бъдеще“, програма „Еразъм +“. Те взеха участие в организирана среща на тема „ Създаване и разпространение на културните продукт. Мястото на културата и икономиката на града и региона“, която се проведе в зала „22 септември“. Учениците бяха приветствани от кмета Илко Стоянов.
„Това е форум на младостта и на образованието. Такива събития винаги зареждат с положителна енергия и вярвам, че освен да обмените знания, вие ще успеете да създадете истински приятелства”, каза градоначалникът.
По време на срещата Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт, туризъм“ представи дейностите и проектите на Общината в сферата на културата.
Учениците имаха възможността да се запознаят още с природните дадености и архитектурните забележителности в Благоевград.
Домакин на посещението е Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“, чиито ученици също участват в проекта.
Гостите бяха поздравени с изпълнение от ФТА „Пиринче“ към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, а Ваня Алексиева, главен експерт “Образование” връчи на участниците подаръци, традиционни за региона.
По време на посещението си учениците от трите държави ще имат възможността да забележителности в и около Благоевград.

Leave a Reply

Your email address will not be published.