Бизнесменът Иван Чапов прави първа копка на нов спортен комплекс в Разлог

ДГ “Пролет” проведе състезание “Забавна математика”
March 20, 2019
Застреляха щъркел в Хаджидимово
March 21, 2019

На 22 март от 11:00 часа ще бъде направена първа копка на бъдещия “Спортен комплекс” в местността Байова борика в Разлог.

Внушителното съоръжение ще бъде разположено на площ от близо 103 дка земя.

Комплексът ще разполага с 5 тренировъчни футболни игрища, игрално поле на футболен стадион с осветление, 2 броя тенис кортове, 2 баскетболни игрища, 2 волейболни игрища.

„Изграждането на подобно мащабно съоръжение е от изключителна важност за Община Разлог. То ще даде възможност за провеждане на различни по рода си спортни събития, а в същото време и ще разполага с нужните условия за подготовка, както на български, така и чуждестранни отбори. Чрез този обект ще бъде надградена съществуващата към момента туристическата инфраструктура на територията на община Разлог. Туризмът е сектор на икономиката, който придобива все по-голяма важност за Общината. Реализирането на този проект ще повиши нивото на предлаганата туристическа услуга и ще спомогне за затвърждаването на община Разлог като туристически център. Което от своя страна ще доведе до разкриването на повече работни места, а също така и до повишаване на стандарта на живот на местното население“, коментира инж. Красимир Герчев – кмет на Община Разлог.

Изграждането на модерния комплекс се реализира от концесионера „ХИДРОЕНЕРГИЙНА КОМПАНИЯ“ АД – Благоевград.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *