Бивш футболист на Спартак Склаве заигра за английски клуб

444 са вече излекуваните от COVID-19 лица у нас
May 10, 2020
Моторист катастрофира край Покровник
May 11, 2020

30-годишният Георги Бакалски заигра за английския отбор ФК Уинкантън, който се състезава в 9-то ниво. Бакалски бе сред футболистите, които дигнаха купата с ФК “Спартак” Склаве през 2018 година на стадиона след победа над ФК “Спортист” Струма.

В началото на този сезон българинът замина за Англия заедно с приятелката си, където започнаха работа в голяма фабрика. В последствие Георги реше да заиграе в местния отбор.

“Тук, този спорт е не само традиция, а всичко за местните. Подадох си документите и преминах успешно пробите преди да заиграя. Чаках цели пет седмици за да получа разрешение от ФА да играя в Англия, това тук е като картотека в България. Отборът за когото играя е малък, но пък има уникална база. Изненадващо за мене бе това, че имаме сериозни спонсори, които наливат пари за клуба, но не и за заплати. Базата е няколко терена с естествена трева, както и няколко с изкуствена. Съблекалните са вечно чисти и подредени. Нямаме заплати, но пък имаме глоби, които са символични. При закъснение за тренировка, за мръсни бутонки, за псувни и др. Обичам този спорт и в момента се чувствам страхотно. Изиграл съм 7 мача, но титулярното място става все по- трудно, защото младоците на по 16 години са доста борбени. Стила на игра е адски груб сравнение с България. След всеки мач може да получиш статуетка за играч на мача, както и за най-слаб играч. Няма значение дали сме победили или не, но след всяка среща се събираме в бара на клуба. В момента и тук има карантина и не играем футбол, но се старая да не губя форма и спортувам, защото после ще бъде адски сложно. Въпреки, че сме в толкова ниска дивизия, аз се радвам, че отново имам възможност да съм на любимото ми място, а именно стадиона”, сподели Георги от Англия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *